UWAGA !!! OSOBY NOWOREJESTRUJĄCE SIĘ NA FORUM!!!
INFORMUJEMY, ŻE ABY KONTO MOGŁO ZOSTAĆ UAKTYWNIONE PO ZAREJESTROWANIU SIĘ NALEŻY SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z JEDNYM Z ADMINISTRATORÓW DROGĄ MAILOWĄ NA TE ADRESY: waldo@gondolin.pl lub widzewiak@gondolin.pl
BRAK KONTAKTU SKUTKUJE BRAKIEM AKTYWACJI KONTA.
JEDNOCZEŚNIE PRZYPOMINAMY, ŻE ZGODNIE Z REGULAMINEM KAŻDE NOWO REJESTROWANE KONTO ZOSTAJE USUNIĘTE PO TRZECH MIESIĄCACH BRAKU JAKIEJKOLWIEK AKTYWNOŚCI.
takie sobie - tzn. na pewno wartosciowa książka dla osób z zewnątrz; jak dla mnie -> za duzó psychologii, za dużo szukania wytłumaczeń (Vikernes i s-ka byli po prostu bandą młodocianych idiotów - a ten drąży w motilogii, kosmologii etc.). Pierwsza część OK - potem raczej męczarnia.
"Wielki Mistrz" - ostatni tom "Trylogii Czarnego Maga" Trudi Canavan. Trzyma poziom poprzednich części, znaczy: czyta się szybko + łatwo + przyjemnie, co w sumie = doskonałej rozrywce na lato. Tym niemniej parę rzeczy mnie denerwowało. Mianowicie:
Poza wymienionymi wadami było okej. Nie jest to wiekopomne dzieło, a jeno prosta rozrywka. I w tej kategorii jest to powieść (jak i cała trylogia) naprawdę dobra.
Też właśnie kończę (od niedzieli przeczytałem 2,5 tomu).
Nic wielkiego, takie rozluźniające czytadło, choć czasem wciąga. Ale bohaterowie generalnie są strasznie głupi.
Btw. Wyszedł też prequel, a obecnie wychodzi następna trylogia.
Wcześniej przeczytałem "Błazen wkracza na scenę". Wrażenia podobnie jak wyżej - czyli prosta, nieskomplikowana rozrywka. Ale imo słabsza niż w I tomie. III jeszcze nie czytałem, ale nie wiem czy to zrobię, bo moja dziewczyna twierdzi, że jeszcze słabszy jest.
BTW. Od kiedy mam telefon z dużym ekranem, na którym mogę czytać pliki z worda, jestem szczęśliwym człowiekiem.
Ostatnio zmieniony przez Grzona Wto 27 Lip, 2010, w całości zmieniany 2 razy
Wróciłem do czytelnictwa po dłuższej przerwie.
Przy okazji chyba pobiłem swój rekord - 415 stron w jeden dzień.
Harlan Coben - Bez pożegnania
Dosyć dobre. Ale co mnie mocno wkurwiło to końcówka. Nie mógł się obyć bez tandetnego przewrócenia fabuły do góry nogami - i to podwójnie. Dobrzy stają się złymi, a źli dobrymi....